contact
Voorgesprek 2017-01-06T17:34:05+00:00

voorgesprek westfriese poort

Mensen praten meestal niet graag over de dood, laat staan dat men zijn/haar eigen wensen met betrekking tot de eigen uitvaart bespreekbaar wil maken. De dood hoort echter wel bij het leven, rationeel gezien is het zelfs de enige zekerheid die je in het leven hebt!

Toch komt het steeds vaker voor dat mensen tijdens hun leven al na gaan denken over de dood en hun eigen uitvaart. Dus niet alleen bij ouderdom of ziekte, maar ook al op jongere leeftijd. Soms wil men kennismaken met diegene die hun uitvaart in de toekomst zal gaan uitvoeren, en vaak worden dan gelijk de eigen wensen vastgelegd.

Een voordeel van een voorgesprek is dat het mensen rust geeft. Rust omdat het de zekerheid biedt dat alles wat men geregeld wil zien, ook geregeld is, en het voor de nabestaanden mogelijk is om alles naar wens van de dierbare te regelen.

U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken voor een kosteloos voorgesprek.

In dit voorgesprek kunt u al uw uitvaartwensen met ons doornemen en eventueel vast laten leggen in een wensenformulier. Hierin kan men zo gedetailleerd als men zelf wil, de wensen betreffende de uitvaart vastleggen. Zo houdt u de regie in handen, ook als u er zelf niet meer bent. U kunt dit voor uzelf of voor uw nabestaanden doen.

U kunt het ingevulde wensenformulier ondertekend bij uw verzekeringspapieren bewaren. Natuurlijk kunt u ook kopiëen van dit formulier aan voor u belangrijke personen geven. U kunt dus zelf kiezen in hoeverre u uw wensen vast wilt leggen en kenbaar wilt maken bij uw naasten.

Westfriese Poort Uitvaartzorg is niet afhankelijk van verzekeringsmaatschap-pijen. Hierdoor zijn wij ook geheel vrij in de keuzes die u wilt maken voor uw uitvaart. Wij zullen u tijdens het voorgesprek ook niet lastig vallen met het aanbieden van een uitvaartverzekering.

De herinnering van het leven geeft steun en troost voor de nabestaanden bij het verwerken van het verdriet.