contact
Verzekeringen 2017-01-06T17:34:03+00:00

verzekeringen westfriese poort

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om u te verzekeren tegen uitvaartkosten. Wat voor u de beste vorm is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Westfriese Poort Uitvaartzorg sluit zelf geen verzekeringen af. Wij kunnen u, door onze ervaring, wel in contact brengen met de juiste ervaren adviseur of verzekeraar.

Om tot een goede keuze te komen moet u eerst weten wat de belangrijkste verzekeringsvormen zijn:

De kapitaalverzekering

Bij de kapitaalverzekering wordt er bij overlijden een bedrag vrijgegeven. U bent vrij om dit bedrag te besteden: u hebt alle vrijheid om te kiezen wie voor u de uitvaart verzorgd. Ook hoeft u nu nog niet te beslissen of u een begrafenis of een crematie wil en hoe deze uitvaart er uit moet zien. Er zijn veel aanbieders van kapitaalverzekeraars. Westfriese Poort Uitvaartzorg staat voor heldere en transparante dienstverlening en een aanbieder van (kapitaal)uitvaartverzekeringen die op deze manier werkt is AXENT.

De kapitaalverzekering van AXENT

De uitvaartverzekering van AXENT keert geld uit. En kent geen vaste pakketten of prijsafspraken met uitvaartondernemers. Geen gedoe. Er wordt gewoon nagekomen wat is afgesproken. Binnen 5 minuten regelt u op de website van AXENT direct de verzekering waarmee uw eigen uitvaart kan worden betaald. Dat is wel zo helder.

De voordelen van AXENT:

  • Transparant en helder, begrijpelijke oplossingen in begrijpelijke taal
  • Per direct verzekerd
  • ​Gegarandeerde uitkering
  • Kinderen gratis meeverzekerd

axentstrand

De natura verzekering

Een naturaverzekering houdt in, dat u een basispakket met goederen en diensten wordt aangeboden. Alle andere keuzes die u maakt dan zijn omschreven in de polis of voorwaarden, bijvoorbeeld een andere kist, advertenties, consumpties, extra tijd in de aula e.d. worden extra in rekening gebracht. Bekende natura verzekeraars zijn Dela, Yarden en Monuta. Deze verzekeraars hebben afspraken met (eigen) uitvaartondernemingen, daarom lijkt het dat u niet vrij bent om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Dit is niet het geval. Kiest u toch voor een uitvaartverzorger die niet voor deze verzekeraar werkt, dan wordt er een bedrag uitgekeerd dat iets lager is dan wat er op de polis vermeld wordt. U zult misschien denken dat u dan duurder uit bent. Dat is echter nog maar de vraag, omdat de grote ondernemingen flinke marges over de geleverde goederen en diensten berekenen. Dit in tegenstelling tot Westfriese Poort Uitvaartzorg die de uitvaart margevrije verzorgt.

Vrije keuze van een uitvaartondernemer

Als u verzekerd bent voor uw uitvaart bij een lokale of landelijke vereniging is er dus geen bezwaar om de uitvaart door ons te laten verzorgen. Vaak wordt – ten onrechte – gedacht dat u verplicht bent om de uitvaart te laten verzorgen door de vereniging waar u verzekerd bent. Dat wil men u natuurlijk graag laten geloven, echter: u kunt in uw polis nergens deze voorwaarde vinden. U mag dus iedere partij kiezen om de uitvaart te verzorgen. En omdat wij geen belangen hebben bij derde partijen kunnen wij de uitvaart voor een scherpere prijs aanbieden. Zónder ook maar enige concessies te doen aan de kwaliteit! Ons motto is: arbeid wordt betaald – geleverde producten worden tegen inkoopprijs gefactureerd. Wij verdienen dus niets aan het drukwerk, de catering of de kist. Deze kosten worden zónder marge aan de klant doorberekend. Hierdoor ontstaat een zeer transparant financieel plaatje van de uitvaart. U kunt hier de kosten bekijken voor een uitvaart: . Inkoopprijs = uw prijs. Dus als u zelf bv. het drukwerk wilt verzorgen bent u daar geheel vrij in, wij hebben geen belang om dat via onze contacten te doen.

Onze basistarief voor een uitvaart is € 950,-. Hiervoor heeft u een pakket dienstverlening welke u zelf naar behoefte kunt uitbreiden. U bepaalt zelf hoe u het pakket samenstelt: gaat u voor summier of wenst u een compleet totaalpakket. Daar ligt uw voordeel!

Wij zijn duidelijk géén prijsvechters; onze service is kwalitatief gelijkwaardig aan ander aanbieders, maar door onze prijsopbouw leveren wij tegen een lagere prijs!

Second Opinion

Westfriese Poort Uitvaartzorg staat voor duidelijk, helder prijsbeleid. Zoals al eerder genoemd wordt arbeid betaald en worden alle producten en diensten van derden tegen inkoopsprijs geleverd. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of een second opinion op aan al bestaande offerte van een andere uitvaartonderneming.