contact
Thuisopbaring 2017-01-06T17:34:04+00:00

thuisopbaring

Thuisopbaring

Een belangrijk onderdeel bij de uitvaart is de opbaring. Gedurende enkele dagen heeft u de mogelijkheid nog bij uw dierbare te zijn en toe te groeien naar de uitvaart. Voor de opbaring zijn er verschillende mogelijkheden. Uiteraard in een uitvaartcentrum maar ook thuisopbaring is bijna altijd mogelijk.

Het bijzondere van thuisopbaring is dat de nabestaanden zo vaak zij wensen bij de overledene kunnen zijn. Iemand ‘thuis’ hebben biedt veiligheid, vertrouwen en geborgenheid. De vertrouwde omgeving geeft mensen bovendien de gelegenheid rustig, gepast en op eigen wijze afscheid te nemen.

Indien iemand maar enigszins de wens heeft om thuis opgebaard te worden, dan zullen wij alles in het werk stellen om dit te realiseren.

Wanneer er veel mensen verwacht worden bij het afscheid, kan een combinatie van opbaren thuis, gevolgd door opbaring buitenshuis een oplossing zijn. De directe nabestaanden kunnen dan thuis in alle rust afscheid nemen en andere belangstellenden kunnen dat dan elders doen. Uiteraard zal er met u naar een passende locatie worden gezocht. Voor de condoleance-bezoeken kunt u ons ook inschakelen om u hierbij te ondersteunen.

Wij zullen in de periode van de thuisopbaring dagelijks bij u langskomen om de conditie van het lichaam van de overledenen en de werking van de koeling te controleren.