contact
In de media 2015-04-15T19:17:00+00:00

EO De Vijfde Dag – Doodgaan is duur

Nabestaanden van overledenen en mensen met een uitvaartverzekering worden bewust financieel benadeeld. Zo worden uitvaartkosten vaak hoger voorgesteld dan ze zijn en maken uitvaartverzorgers moedwillig gebruik van de rouwperiode om toch vooral omzet en bonussen binnen te halen zo stelt Nico Leijenhorst in de reportage: ‘Doodgaan is duur’.

Leijenhorst is jarenlang regiomanager bij één van de grootste uitvaartondernemingen van ons land. Hij stuurt binnen de organisatie uitvaartverzorgers aan en behandelt facturen. Tot vorig jaar, wanneer hij zichzelf niet langer meer recht in de spiegel kan aankijken en vanwege gewetenswroeging besluit om ontslag te nemen. In de reportage van De Vijfde Dag zijn verhaal over de gang van zaken binnen de uitvaartbranche.

Aan de hand van drie families laten we zien dat uitvaartverzekeraars, die vaak tevens de uitvaartverzorger zijn, regelmatig klanten er op wijzen dat ze bij hun dood te weinig geld hebben vergaard. En dat slechte communicatie van uitvaartverzorgers en onjuiste en niet-transparante facturen kunnen leiden tot een maanden- en soms jarenlange strijd met de uitvaartorganisatie.

 

Get Adobe Flash PlayerAls het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Wat kost doodgaan?

Rekenmeester Stefan Stasse zoekt uit wat doodgaan eigenlijk kost. Slechts weinigen realiseren zich dat een uitvaart, na een huwelijk, waarschijnlijk het duurste ‘feestje’ is dat iemand ooit geeft. Opvallend is dat bij zo’n uitvaart de dingen vaak zoveel meer kosten dan bij ‘gewone’ aangelegenheden. Neem alleen al de welbekende koffie en cake voor 10 keer de kostprijs! Sofie van den Enk, Ajouad El Miloudi en Sander de Kramer storten zich op de meest uiteenlopende kosten en brengen verslag uit bij Stefan.