contact

Het afscheid van een dierbare kan steeds persoonlijker. Ook in de keuze voor de uitvaartlocatie is er steeds meer mogelijk. Naast de traditionele kerk, het uitvaartcentrum of het crematorium heeft u ook de mogelijkheid om de condoleance of uitvaartplechtigheid vanuit huis te organiseren.

In mijn  werk als uitvaartondernemer krijg ik soms te horen dat de overledene een sterke band had met het huis waarin hij of zij woonde of met een andere specifieke locatie. Bij het kiezen voor een plaats voor de uitvaart denkt men vaak in de eerste plaats aan de bovengenoemde locaties. Toch is deze keuze niet verplicht. Het staat iedereen vrij om een plek te kiezen die hij of zij wenst.

Een thuisopbaring met een condoleance aan huis zorgt voor een intiem afscheid en biedt alle vrijheid in het kiezen van het moment en de tijdsduur. Dit geldt ook voor de afscheidsplechtigheid.

Wij kunnen u alle faciliteiten bieden die u kunt vinden bij een uitvaartcentrum, maar dan bij u thuis. U kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een uitvaarttent in de tuin. In deze tent kan de overledene tijdens de uitvaartplechtigheid opgebaard worden en is er plaats voor een aantal stoelen voor genodigden. Delen van de tent kunnen worden opengezet, zodat ook de overige  genodigden de plechtigheid kunnen volgen. Indien gewenst kunnen wij u ook koffie en thee apparatuur, kopjes, statafels etc., leveren.

Bij een ceremonie op een begraafplaats kunnen de weersomstandigheden een storende factor zijn. Een uitvaarttent kan ook hier uitkomst bieden. Door bij regen de tent boven het graf te plaatsten, blijft deze plek droog. Daarnaast kunnen meerdere tenten ook de bezoekers bescherming bieden.

Westfriese Poort Uitvaartzorg kan u hierbij adviseren en neemt graag voor u de zorg uit handen. Van het plaatsen van de uitvaarttent met alle benodigdheden en eventuele catering, tot het afbreken, schoonmaken en opruimen van de locatie. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met Tentje-huren.nl uit Nibbixwoud. Dit servicegerichte bedrijf levert betaalbare producten en diensten en werkt met de hoogste kwaliteit aan materialen, goederen en catering producten. Uiteraard leveren wij dit alles margevrij.

De uitvaarttent

Wilt u meer weten over de uitvaarttent, dan kunt u contact met ons opnemen (06-50459948). Wij staan met de uitvaarttent op 8, 9 en 10 mei op het Ot & Sien Festival in Twisk.

 

 

Share
2017-01-06T17:34:06+00:00