contact
Crematorium Westerveld 2017-01-06T17:34:03+00:00

Crematorium Westerveld

Aan de voet van het Kennemer Duin in Driehuis ligt Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Dit is  één van de eerste particuliere begraafplaatsen van ons land en het eerste crematorium van Nederland. De begraafplaats is een landschapspark in Engelse stijl; organisch, heuvelachtig en weelderig groen. Alle ruimte om er een geliefde te gedenken.

Het crematorium werd in 1913 gebouwd en is net als de begraafplaats een rijksmonument. Het crematorium en de diverse columbaria zijn door bekende architecten ontworpen.

Bij een crematie komen de gasten samen in een ontvangstruimte bij de ingang van Westerveld. Hier is een afzonderlijke familiekamer, een ruimte voor gasten en belangstellenden en een ruimte waar eventueel nog afscheid kan worden genomen van de overledene. Vanuit de ontvangstruimte maakt men een kleine wandeling naar het crematorium.

Het crematorium beschikt over twee aula’s voor plechtigheden:
De oudste aula, de Marius Poelzaal, is gebouwd in 1913. Deze aula is in Art Decostijl ingericht en biedt (zit)plaats aan ongeveer zestig mensen.
De grootste aula, de Dudokzaal, werd in 1936 door architect Dudok gebouwd. In deze aula kunnen ongeveer 170 mensen zitten. In beide aula’s kan muziek worden gemaakt (een orgel en een vleugel zijn aanwezig) of afgespeeld en kunnen geluidopnamen worden gemaakt.

De basistijden voor de aula en de condoleanceruimte / koffiekamer zijn 40 minuten. In overleg kunnen deze tijden uitgebreid worden.

Door deze foto’s te bekijken krijgt u een indruk van de mogelijkheden.
Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Westfriese Poort Uitvaartzorg (06-50459948).

Foto: Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Asbestemming

De wet op de lijkbezorging schrijft voor dat as van een overledene nog een maand in het crematorium in bewaring moet blijven. Na deze periode mag de as vrijgegeven worden. U kunt deze periode gebruiken om na te denken over de asbestemming. Wij kunnen u adviseren en informeren over de verschillende mogelijkheden.

Begraafplaats & Crematorium Westerveld
Duin en Kruidbergerweg 2-6
1985 HG DRIEHUIS
Tel: 025 551 48 43

ANWB-Routeplanner
Openbaar Vervoer planner