contact

Praktische afhandeling van de nalatenschap begint met de checklist.

LSREen overlijden brengt veel met zich mee. Aan de ene kant is er het verdriet om het verlies, maar u moet ook veel regelen en zakelijke beslissingen nemen. Om u op weg te helpen bij wat er allemaal geregeld moet worden, heeft het Landelijk Steunpunt Rouw een vragenlijst ontwikkeld. 

Na beantwoording van de getoonde vragenserie (iedere vraag moet met ja of nee worden beantwoord) wordt de volgende vragenserie getoond. Na het volledig invullen van de vragen ontvangt u een overzichtelijke actielijst. Het invullen van de checklist neemt ongeveer 15 minuten in beslag. 

Met bepaalde begrippen bent u wellicht niet bekend. Daarom zijn sommige begrippen onderstreept weergegeven. Wanneer u met uw muis boven dat begrip gaat staan, kunt u lezen wat daaronder verstaan wordt. De in blauw getoonde tekst is een link naar een website met meer informatie.Mocht u terug willen naar het vorige scherm, gebruikt u dan de gele knop "Terug". Als u die knop van uw browser gebruikt, komt u weer bij de inleiding terecht.

gids voor nabestaandenUitgebreidere informatie vindt u in de Gids voor nabestaanden van het LSR. Dit is een zeer praktische handleiding over zaken die na een overlijden op korte en lange termijn moeten gebeuren. Deze gids krijgt u gratis van Westfriese Poort Uitvaartzorg bij de opdrachtbevesting of kunt u hier bestellen.

In de checklist vindt u bij de vragen bladzijdennummers uit de gids voor verdere toelichting en diepgang. 

Om te beginnen met de vragenlijst klikt u hier.

Share
2017-01-06T17:34:07+00:00