contact
Even voorstellen 2017-03-06T20:19:29+00:00

 

michaeltames02

Michael Tames | Westfriese Poort Uitvaartzorg

“Leven doe je op je eigen manier, afscheid nemen ook.”

Door overlijdens in eigen kring te hebben ervaren, merkte ik dat de uitvaartbranche mij enorm aanspraak. Zowel de persoonlijke contacten als de emotionele ondersteuning en de zakelijke begeleiding van nabestaanden trokken mij erg aan. Het belangrijkst, vind ik de wensen en ideeën van de overledenen en de nabestaanden voorop te stellen. Iets wat ik niet bij de traditionele bedrijven als zodanig ervaren heb. Om deze redenen ben ik in 2011 mijn eigen uitvaartonderneming gestart.

“Vaak krijg ik de vraag hoe ik er toe gekomen ben om van uitvaartverzorging mijn werk te maken. Als ik hierop terugkijk, was de aanleiding het overlijden van mijn ouders en later het overlijden van mijn schoonvader . De dagen tussen het overlijden en de uitvaart heb ik ervaren als ‘heel intens`. De dagelijkse dingen deden er even niet meer toe. In die dagen werd ik geconfronteerd met de essentie van het leven. Naast het verdriet gaf dat een mooi en bijzonder gevoel.”

“Uiteindelijk ontstond hieruit de behoefte om met mijn creativiteit en ervaring anderen te gaan helpen in deze moeilijke periode. Dit doe ik door alle tijd te nemen voor de beslissingen die genomen moeten worden, door er elke dag even te zijn, door te luisteren naar wat u als nabestaande zegt, maar zeker ook wat niet benoemd wordt.”

“Op deze manier verbind ik me voor een aantal dagen aan de familie, en zorgen we samen dat alles op de dag van de uitvaart samenkomt. Na de uitvaart hoor ik vaak dat alles, ondanks het verdriet, het een goede en waardevolle  dag is geweest, en dat dit heeft geholpen om de draad weer op te pakken. Dit is waar het om gaat, dit is mijn doel.”

Het gevoel dat ik met mijn werk iets kan betekenen voor anderen en dit op een betrokken en transparante wijze doe ervaar ik als zeer waardevol. Uitvaartondernemer is een vak dat ik met passie uitoefen, en ik zie het ook als een voorrecht dat ik dit werk mag doen”.